Consultanta

consultanta tehnica proiectareCONSULTERM acorda beneficiarului/investitorului consultanta tehnica de proiectare.

Chiar daca proiectantul este cel caruia ii revine dificila, dar si nobila misiune de a intelege nevoile si dorintele beneficiarului si/sau investitorului si de a le transpune intr-un proiect viabil, care sa incununeze cu succes investitia, in numeroase cazuri beneficiarul si/sau investitorul nu are/nu au cunostintele tehnice necesare privind realizarea constructiilor pentru a-si defini suficient de bine cerintele legate de viitoarea investitie. Acesta constituie un motiv suficient de clar si de bun pentru a-l impinge pe acest beneficiar si/sau investitor inspre contactarea si contractarea unui consultant de specialitate, care sa-i canalizeze intentiile investitionale inspre solutia optima. Se ajunge asadar la ceea reprezinta consultanta tehnica de proiectare destinata beneficiarului/investitorului.

Firma de consultanta angajata de catre beneficiar/investitor are rolul de a respecta doleantele acestuia, de a le compara cu realitatile economico-financiare ale pietei si de a le canaliza inspre segmentul cel mai profitabil privind exploatarea – in cazul beneficiarului. De asemenea, firma de consultanta are si rolul de a urmari procesul de proiectare, de la fazele incipiente si pana la finalizarea sa (concretizata prin Proiectul Tehnic si apoi Documentatia cu Detaliile de Executie, continand detaliile de executie, care trebuie sa aiba si toate Certificatele/Referatele de verificare -pe specialitatii- obtinute de la verificatorii de proiecte atestati MDRT).

Serviciile din aceasta categorie, desi de numeroase ori nu au o concretizare materiala, in documentatii clare, precise, constituie baza solida a unei investitii bine fundamentate, care va conduce la indici superiori de performanta financiara, foarte apropiati de cei avuti in vedere de catre beneficiar/investitor.